Sidra lovers

Espai pels amants de les millors sidres.

A Camins podràs gaudir del nostre amor per la sidra. Et convidem a descobrir aquesta emocionant experiència gastronòmica.

Sidres tradicionals i sidres de nova generació.

Sidra catalana, sidra asturiana, sidra natural, sidra escumosa, sidra de gel, sidres de nova expressió …

Què és la sidra

És una beguda elaborada a partir de la fermentació del suc de poma. També es fa sidra amb peres altres fruites. Es una beguda de baixa graduació alcohòlica; des de 3º a 13º, depenent de el tipus de sidra de el qual s’està parlant, Es parteix sempre de sidra dolça (most de sidra) i en algunes ocasions, pot tenir aportació de sucres i / o gas artificial.

Sidra natural Asturiana

Beguda elaborada a partir de la fermentació natural del suc de les pomes, seguint un procés tradicional, amb una graduació alcohòlica al voltant dels 4º – 6º.

Història de la sidra

No hi ha constància escrita de el veritable origen de la sidra, tot i que en l’Antic Testament, redactat entre els segles XIII-I abans de Crist, s’esmenta una beguda alcohòlica que els hebreus elaboraven usant com a matèria primera cereals o fruites. En el cas dels grecs i romans, aquests consumien un vi procedent de la poma, a la qual denominaven «siker» en grec i «sicera» en llatí. És clar l’origen de el terme actual de sidra que evoluciona a partir de l’expressió pròpia de el llatí parlat en el nord de la Península Ibèrica.

La sidra té una gran importància en la cultura celta dels Druides, que la utilitzaven en els seus rituals i com a ofrena per fertilitzar la terra. Com les pomes en aquesta època no tenien molt contingut en sucre per produir una correcta fermentació, s’afegia mel a l’propi most per completar el procés, aconseguint una beguda relacionada amb el hidromel i el braggot (cervesa amb mel).

Sidra i gastronomia

La sidra és una de les begudes en tendència per les seves característiques i complexitat. Més enllà de l’ «ritual a Astúries», avui les sidres poden acompanyar perfectament a nombrosos plats. Serveixen d’aperitiu, com a postres, per acompanyar uns formatges, al llarg del menjar, s’integren de meravella en còctels …, és a dir, la sidra és una beguda amb un enorme potencial per descobrir.

Més enllà de les sidres tradicionals, hi ha sidres escumoses, sidres de segona fermentació en ampolla, sidres amb fruites, sidres amb mel, sidres tranquil·les; i per descomptat infinitat d’estils que també hi ha a la sidra.

Propietats de la Sidra

És tònica, reconfortant, afavoreix la digestió i equilibra la flora intestinal. És diürètica i té propietats antioxidants.

De la sidra el seu vinagre

Alt contingut en minerals com, per exemple, el calci, el magnesi, el potasi o el fòsfor. Tampoc es queda curt pel que fa a vitamines es refereix, sent ric en les de tipus A, C, E, B1, B2 i B6. Sin oblidar els bioflavonoides i la pectina, una fibra natural que sol actuar com a font d’energia i ajuda a eliminar els residus i les toxinas de l’organisme.

L’àcid acètic en la seva composició, una substància fonamental per la correcta absorció dels minerales essencials que obtenim a través de l’alimentació.

És capaç de mantenir un nivell de PH alcalí saludable. Els nivells alts d’àcid solen conduir a una manca de energia i una major incidència de malalties.

Abrir chat